Donantes y Receptores

 

Donants

 

Puc ser donant de llet?

 

Pot ser donant qualsevol mare sana, que estiga alletant satisfactòriament el seu fill, i que desitge extraure's llet per a donar-la al banc.

 

Hi ha algunes situacions en les quals no és possible donar llet:

  • Si s'és consumidora d'alcohol, tabac, drogues o un excés de cafeïna.
  • Si es pateix alguna malaltia crònica important o es consumeix regularment algun fàrmac incompatible amb la lactància.
  • Si es pateix alguna malaltia infecciosa com el virus de l'hepatitis B o C, virus de la immunodeficiència humana (VIH) o sífilis, o si es pertany a grup de risc de contraure aquestes infeccions. Abans d'iniciar la donació es realitza una analítica a les mares per a descartar la presència d'aquestes infeccions.

És possible donar llet al banc en algunes situacions especials, com després d'acumular un volum important de llet durant l'ingrés d'un fill, o després de la defunció d'un fill, si les condicions d'extracció i conservació han sigut adequades.

 

 

Com m'extrac, conserve i transporte la llet?

 

Nevera

El personal de les unitats neonatals on se selecciona les donants del  banc de llet et donarà instruccions detallades sobre la manera d'extraure't la llet, manual o mitjançant una mamadora, així com la manera de conservar-la congelada a casa. Et proporcionaran tot el material necessari per a això (mamadora, pots, etiquetes…) i t'informaran de les possibilitats de transport (recollida a domicili en determinats casos, o lliurament a l'Hospital).

 

 

A què em compromet com a donant de llet?

 

Les mares que decideixen donar llet es comprometen a extraure's llet per a donar-la al banc: la quantitat que vulguen, durant el temps que vulguen. No tenen obligació de donar una quantitat determinada ni durant un període de temps concret. En el moment en el qual decidisquen deixar la donació només han de comunicar-ho al banc de llet, des d'on se li agrairà molt la seua generositat.

 

També es comprometen a informar el banc si patiren algun problema de salut o requeriren prendre alguna medicació, per a poder valorar si és necessari suspendre temporalment la donació.

 

Finalment, en cas que se'ls haguera prestat una mamadora, han de retornar-la en acabar la donació.

 

 

 

Què he de fer si vull donar llet?

 

Si estàs interessada a donar llet, pots posar-te en contacte amb les unitats neonatals que seleccionen donants del banc de llet per telèfon, per correu electrònic o en persona, per a concertar una cita. En aqueixa visita se t'informarà de nou detalladament, i si desitges continuar, es farà una entrevista clínica i se t'extraurà una mostra de sang per a descartar les infeccions adés esmentades.

 

Se't proporcionarà informació sobre l'extracció i conservació de la llet i material per a la recollida d'aquesta.

 

En el moment en el qual rebem els resultats analítics se t'informarà d'aquells i, si són satisfactoris, ja es podria iniciar la donació.

 

 

 

Receptors

 

 

Qui rep la llet donada?

 

La llet donada està destinada a ser utilitzada per pacients hospitalitzats malalts, especialment nounats prematurs amb pes inferior a 1.500 grams en nàixer o una edat gestacional inferior a les 32 setmanes.

Uns altres pacients que poden beneficiar-se de la llet donada són nounats que requerisquen  cirurgia intestinal, cardiopaties congènites, retards severs de creixement, etc.

 

 

 

Podré conéixer el receptor de la meua llet?

 

La donació és anònima, tant per a la donant com per al receptor. És a dir, no es facilitaran dades teues com a donant i tampoc podem proporcionar-te dades dels xiquets que finalment reben la teua llet.

 

MOLTES GRÀCIES PER INTERESSAR-TE EN LA DONACIÓ DE LLET!

 

 

DADES DE CONTACTE

 

 

H. Universitari i Politècnic la Fe

 València

H. General Universitari

Alacant

H. General Universitari

Castelló

Correu electrònic

bancoleche_dslafe@gva.es

cen_neonatos@gva.es

bancoleche_hgucs@gva.es

Telèfon

961245680

965913432

638287874

964725000 ext. 441144

Direcció

Banc de Llet , Torres D-entrada nord, 1a planta

H. Universitari i Politècnic la Fe.

Av. Fernando Abril Martorell

 número 106  València 46026

Unitat Neonatal, Torre D 4a planta, Hospital General Universitari

Carrer Pintor Baeza número 11 Alacant 03010

Consulta d'alta precoç i lactància materna. Planta 3a.

Hospital General Universitari de Castelló.

Av. de Benicàssim  s/n. Castelló 12004.