La Fe

Area de Salut Mental

ATENCIÓ DOMICILIÀRIA

L’Hospitalització Domiciliària és un recurs de Salut Mental basat en la intervenció al domicili del/la pacient per mitjà d’un programa intensiu i protocol•litzat d’una duració variable.

Dirigit especialment a persones amb malaltia mental greu (TMG) que es troben en situació de crisi i requereixen un seguiment intensiu, però en els quals l’hospitalització en Sala o a l’Hospital de Dia no resulta indicada. Suposa un recurs intermedi entre la sala d’aguts i el control ambulatori de la Unitat de Salut Mental.

Els pacients són derivats des dels diferents dispositius de Salut Mental, comunitaris i hospitalaris (centre de rehabilitació, sala d’aguts, hospital de dia, unitat de salut mental i  urgències hospitalàries).

La Unitat d’Intervenció Domiciliària també fa seguiment de pacients crònics. Atén pacients greus que, encara que no estan en situació de crisi, requereixen tractament continuat i no disposen de recursos personals per a acomplir un seguiment en la Unitat de Salut Mental.

L’objectiu final seria que el malalt recupere la seua funcionalitat, almenys parcialment, i que puga ser atés per la resta de recursos de la xarxa assistencial. Aquest model d’intervenció permet detectar factors de risc d’índole sociofamiliar  que interfereixen en el procés de recuperació de la persona atesa i potenciar en els familiars el desenvolupament d’un rol terapèutic facilitador.

El especialista en Psiquiatria fa l’avaluació i el diagnòstic del pacient, dissenya el pla de tractament individualitzat i fa el control periòdic del procés terapèutic fins a l’alta.

L’equip d’infermeria col•labora en el seguiment del pacient i participa en la detecció de recaigudes. A més, executa tasques pròpies d’infermeria (medicació parenteral, controls analítics).

Equip Professional:

Coordinador: Dr. Javier Plumed.  Metge Especialista en Psiquiatre.

    • Metge especialista en Psiquiatria
    • 1 Infermer especialista en Salut Mental
    • 1 Auxiliar d’infermeria