La Fe

Area de Salut Mental

Centre de Rehabilitació Biopsicosocial Museo - Programes

Programa de promoció de l’activitat i salut física

Es desenvolupa mitjançant activitats grupals que es duen a terme tant dins del centre com en instal·lacions de la zona. Els objectius són la promoció de l’activitat i la salut física. Inclou un equip de futbol sala (amb entrenament setmanal i partits), un equip de petanca (amb entrenament setmanal i partits), piscina, gimnàs, relaxació i psicomotricitat.

Programa de Socialització

Fomenta el desenvolupament de les habilitats que poden ajudar a establir i mantindre relacions socials adequades i satisfactòries. Inclou excursions i passejos, programa d’oci i temps lliure, jocs i assemblees.

Programa de Creativitat

Desenvolupa l’expressió a través de diversos mitjans plàstics, escriptura, etc.

Programa d´Activitats de la vida diària

Fomenta l’autonomia per al desenvolupament normal d’activitats bàsiques i de gestió instrumental. Inclou aula de cuina i habilitats bàsiques d’informàtica.

Programa d´Intervenció cognitiva

Pretén millorar capacitats cognitives bàsiques. Inclou exercicis cognitius, exercicis de percepció social, metacognició, lectoescriptura, videofòrum i revista-  blog. Es fa en modalitat  grupal.

Programa d´Habilitats Socials

Su objetivos consiste en mejorar las habilitades de comunicación dirigides a facilitar las interacciones sociales. Es treballa en grup, tant en activitats fetes al centre com en recursos socials i comunitaris de l’entorn de l’usuari.

Programa centrat en l’apoderament i reducció de l’estigma asociado a las persones con enfermedad mental grave

Es desenvolupen activitats diverses que tenen com a finalitat dotar l’usuari/ria  d’habilitats que permeten l’autogestió i la reducció de l’estigma social. Inclouen activitats normalitzadores i d’integració, com el programa Klaramente en Ràdio Klara (dirigit i presentat pels mateixos usuaris), el Blog i la participació dels usuaris com a experts en jornades i congressos, en col·laboració amb la Universitat de València, en la formació als estudiants/es de 4t de Medicina fent una sessió formativa en què expliquen aspectes rellevants de la malaltia.

Programa d’intervenció familiar

Es fan sessions grupals amb les famílies amb una freqüència quinzenal. Els objectius són: de psicoeducació, disminució de l’expressivitat emocional i desenvolupament d’habilitats per al maneig de la dinàmica familiar.

Programa de gestió de casos

Intervenció i suport en el medi del pacient, domicili o comunitat.

Programas de enfermería:

  • Supervisió del  funcionament psicosocial ,
  • Supervisió y adhesió al tratament farmacológic i psicoterapeutic,
  • Programa de  mitjora  de la salut física i control de la obesitat.