Àrea de Simulació Clínica: Beneficis Socials

REALITAT O FUTUR? EL PACIENT

 

La seguretat del pacient és un objectiu bàsic dels professionals de la salut i dels responsables de la gestió dels servicis de la salut.

 

La pràctica diària incrementa las habilitats dels professionales de la salut, però és necessari que els primers contacts amb el pacient es realitzen en unes condicions de seguretat i tambié és necessari que es conega quina és la destressa de cada professional en eixe moment clau. Açò és especialment relevant per als estudiants sanitaris en formació.

 

Maniquíes de bebés conectados a los programas de simulación de cuidadosSón diversos els mètodes que poden utilitzar-se per a incrementar la seguretat del pacient. Un d'ells és l'aprenentatge pràctic amb adquisició d'habilitats en situacions que simulen la realitat del pacient, és a dir, la Simulació Clínica.

 

Per a açò hi ha que potenciar l'ús dels avanços tecnològics com aplicacions informàtiques, maniquís, simuladors virtuals i robòtica avançada.

 

Este entrenament dels professionals sanitaris a través de programes integrales de formació té com a objectiu principal millorar la qualitat de l'atenció i seguretat del pacient.