El projecte

 

 

 

 

CA DE LA MÀ

 

Ca de la Mà és un programa de voluntariat propi del Departament de Salut València la Fe- Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública- que té com a objectiu minimitzar l'impacte emocional que provoquen els ingressos en pacients hospitalitzats, per mitjà de la trobada dels malalts amb gossos d'assistència.

 

Es du a terme amb voluntariat propi de l'Hospital la Fe, integrat per treballadors i treballadores d'aquest centre sanitari, que incorporen els seus gossos al programa, previ i exhaustiu ensinistrament caní per un instructor especialitzat, així com per l'acreditació específica dels cans com a gossos d'assistència a través de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana. De la mateixa manera, els gossos segueixen un estricte control dut a terme per l'equip veterinari de l'Hospital la Fe.La primera fase del projecte es va desenvolupar de forma pilot en Oncologia Pediàtrica amb unes valoracions molt positives, tant per part dels pacients com dels seus familiars, la qual cosa va portar a ampliar-lo a uns altres dos serveis. Actualment es troba instaurat en Oncologia Pediàtrica, així com en Psiquiatria Infantil/Juvenil i en la Unitat de Lesions Medul•lars.

El programa també inclou un projecte d'investigació que mesura l'impacte d'aquesta activitat en els pacients. L'objectiu és comprovar si la interacció amb els gossos comporta beneficis positius en el benestar global del pacient; i, secundàriament, si influeix positivament en el seu procés de recuperació.

 

Aquest projecte és possible gràcies a la labor d'una vintena de voluntaris i voluntàries que el fan possible. Els costos econòmics que implica el projecte (analítiques específiques dels animals, desparasitacions, ensinistrament, costos del projecte d'investigació, etc.), es cobreixen gràcies a la col•laboració de distintes entitats i empreses que ho fan possible.

Tu també hi pots col•laborar :)

 

Entra en aquest enllaç per a conèixer les entitats col•laboradores.


https://www.iislafe.es/es/colabora/proyectos/4/can-de-la-mano