Unitat Tumors Orbitaris Adult

 

Unitat de Tumors Orbitaris de l'adult

La necessitat d'unitats especialitzades en centres terciaris, estratègicament triats, i establir plans estructurals per al tractament de patologies poc prevalents com els tumors orbitaris, va portar a la creació de la Unitat de tumors orbitaris de l'adult.

 

Les raons fonamentals que justifiquen la creació d'aquestes unitats es resumeixen en:

 

1. Patologia poc freqüent: els tumors orbitaris són una patologia poc freqüent. La centralització de la seua atenció millora el seu maneig en ser realitzat per un equip especialitzat, amb formació específica i que realitza un volum de cirurgies que assegura el manteniment de les seues habilitats.

 

 

2. Complexitat: El diagnòstic i maneig quirúrgic dels tumors orbitaris implica, en moltes ocasions, la participació d'unitats col·laboradores altament especialitzades que se situen en hospitals terciaris.

 

3. Formació continuada i innovació en tractaments: la possibilitat d'incloure pacients amb tumors no resecables en assajos clínics que es desenvolupen en el si del nostre hospital, la formació continuada dels professionals implicats i la participació en comités multidisciplinaris assegura la millor qualitat assistencial possible per als pacients afectes de tumors orbitaris de l'adult.