L'alimentació a l'Hospital
L’ALIMENTACIÓ DEL PACIENT A L’HOSPITAL
El Servici de Dietètica de l’Hospital Universitari i Politècnic la Fe elabora les dietes que els facultatius consideren més adequades per a contribuir a la recuperació dels pacients. Per este motiu, es recomana que no consumisquen aliments ni begudes complementàries
El menjar servit a l’Hospital la Fe s’elabora diàriament en la mateixa cuina del centre. Els aliments són de primera qualitat, majoritàriament frescos i de temporada, cuinats i subministrats per proveïdors homologats.
HORARI DE MENJARS:
A més, les cuines compten amb el sistema d'identificació per radiofreqüència (RFID), connectat a la història clínica dels pacients ingressats, de manera que, en tot moment, està localitzada la safata de cada malalt i vinculada a la seua informació particular, en què està inclosa la dieta més adequada per a ell. D’esta manera, es té constància en tot moment de possibles al·lèrgies o canvis en la dieta terapèutica.
Les cuines de l’Hospital tenen una superfície superior als 1.500 metres quadrats i han sigut dissenyades per a evitar qualsevol tipus de contaminació, gràcies a circulacions diferents per als aliments, els magatzems, les zones de cuinat i emplatat, així com la neteja i la gestió dels residus. Per a açò últim, s’han instal·lat trituradors de compost orgànics i compactadores, així com depòsits diferenciats per a evitar l’abocament directe al desaigüe i el reciclatge d’embalatges.
Els menús reunixen les característiques pròpies de la gastronomia mediterrània i estan integrats en dos grups de dietes:
Si per raons religioses, al·lèrgiques o d’una altra índole s'haguera de retirar algun producte de la seua dieta, el pacient o els seus acompanyants han de comunicar-ho al personal d’infermeria de la seua sala.