Casa Ronald McDonald

La Casa Ronald McDonald de València es va inaugurar el dia 28 de febrer de 2013, i acull infants malalts que, juntament amb les seues famílies, es veuen en la necessitat de desplaçar-se dels seus domicilis habituals per a rebre tractament mèdic de llarga durada, en qualsevol dels centres de la xarxa hospitalària pública valenciana.

És la tercera casa que la Fundació Infantil Ronald McDonald ha construït a Espanya (hi ha 357 cases distribuïdes per tot el món).

Està situada en el propi recinte hospitalari de l'Hospital Universitari  i Politècnic La Fe, en una parcel·la de 1.100 metres quadrats cedida per la Generalitat Valenciana.

La casa està dividida en tres plantes amb una superfície construïda de 1.588 metres quadrats.

      

  • Casa Ronald Mc Donald ValenciaEn la planta baixa se situen els serveis generals de la casa: quatre cuines (totalment equipades amb electrodomèstics i utensilis…); una nevera per a cada família; dues sales d'estar independents; menjador; sala de jocs infantils; àrees de manualitats; biblioteca; zones d'estudi per als infants; zona de recepció i administració; magatzems, lavabos adaptats per a persones discapacitades i vestíbul amb ascensor.

 

 

 

  •  En les plantes primera i segona es troben les 16 habitacions per a les famílies, sent dues d'elles per a persones amb discapacitat. Les habitacions tenen bany propi, terrassa a l'exterior així com un xicotet espai d'estada, i tenen capacitat per a unmàxim de 3 o 4 persones. Disposen d'aire condicionat i calefacció per sòl radiant, televisió i telèfon intern. A més, hi ha un gimnàs a la disposició dels pares, perquè puguen descarregar la tensió i una gran terrassa comuna.

 

  •  En l'exterior estan la zona d'aparcaments, zona de convivència a l'aire lliure i zona de jocs per a infants, amb superfície enjardinada on també es plantarà un xicotet hort.

 

Tant el disseny de la Casa Ronald McDonald, com els materials, formes i colors que s'han triat per a aquesta, li confereixen un ambient agradable, càlid i casolà. Tota la casa està adaptada per a persones amb discapacitat.

 

Per a més informació:

 

fundacionronald.org/casa-valencia/