L'alimentació a l'Hospital

 

L’ALIMENTACIÓ DEL PACIENT A L’HOSPITAL

 

 

El Servici de Dietètica de l’Hospital Universitari i Politècnic la Fe elabora les dietes que els facultatius consideren més adequades per a contribuir a la recuperació dels pacients. Per este motiu, es recomana que no consumisquen aliments ni begudes complementàries

 

 

El menjar servit a l’Hospital la Fe s’elabora diàriament en la mateixa cuina del centre. Els aliments són de primera qualitat, majoritàriament frescos i de temporada, cuinats i subministrats per proveïdors homologats.Personal de Cocinas preparando la alimentación de los pacientes

 

 

 

HORARI DE MENJARS:

 

-          Desdejuni: entre les 8.20 h i les 9.00 h.
-          Menjar: entre les 12.25 h i les 13.30 h.
-          Berenar: entre les 16.00 h i les 17.00 h.
-          Sopar: entre les 19.30 h i les 20.45 h.

 

 

A més, les cuines compten amb el sistema d'identificació per radiofreqüència (RFID), connectat a la història clínica dels pacients ingressats, de manera que, en tot moment, està localitzada la safata de cada malalt i vinculada a la seua informació particular, en què està inclosa la dieta més adequada per a ell. D’esta manera, es té constància en tot moment de possibles al·lèrgies o canvis en la dieta terapèutica.

 

 

CUINES DE L’HOSPITAL LA FE 

 

Les cuines de l’Hospital tenen una superfície superior als 1.500 metres quadrats i han sigut dissenyades per a evitar qualsevol tipus de contaminació, gràcies a circulacions diferents per als aliments, els magatzems, les zones de cuinat i emplatat, així com la neteja i la gestió dels residus. Per a açò últim, s’han instal·lat trituradors de compost orgànics i compactadores, així com depòsits diferenciats per a evitar l’abocament directe al desaigüe i el reciclatge d’embalatges.

 

 Els menús reunixen les característiques pròpies de la gastronomia mediterrània i estan integrats en dos grups de dietes:

 

Si per raons religioses, al·lèrgiques o d’una altra índole s'haguera de retirar algun producte de la seua dieta, el pacient o els seus acompanyants han de comunicar-ho al personal d’infermeria de la seua sala.

 

 

-     Dieta basal: dieta sense restricció d’aliments per indicació mèdica. 
 
-     Dieta terapèutica: dieta limitada en els seus aliments i quantitats per raons de salut. Està adequada de forma personalitzada segons la patologia i el pacient.