Principals fites

Des de la seua obertura en 1969 fins a l'actualitat, aquestes són alguna de les fites que han marcat la història d'aquest hospital:

 

►Desembre de 1968. Primera intervenció quirúrgica realitzada en el centre sanitari. Va ser una operació d'hèrnia inguinal.

 

►Febrer de 1969. El ministre de Treball, Romeo Gorría, inaugura de forma oficial el pavelló central de l'hospital.

 

►Febrer 1970. El ministre Licinio de la Fuente inaugura el pavelló de rehabilitació.

 

►Abril de 1971.

Princesa Sofía inaugura la Escuela de Enfermería del Hospital La Fe

 

La llavors princesa Sofia inaugura el pavelló maternoinfantil, l'Escola d'Infermeria i el Centre d'Especialitats Ricardo Trénor, situat al carrer Alboraia.

 

 

 

 

 

 

 

►1973. L'Hospital La Fe es converteix en l'hospital d'Espanya amb major nombre d'articles científics.

 

 

►1976. Va tindre lloc la primera vaga de treballadors de la història de l'Hospital La Fe (època de la transició). Uns 50 treballadors del centre hospitalari, que pertanyien a tots els grups laborals (metges, infermeria, auxiliars administratius, zeladors, etc.), van ser expulsats per practicar el dret de reunió.

 

►1978. Es realitza el primer trasplantament de progenitors hematopoètics / medul·la òssia en adults.

 

►Juliol 1978.

 

 

La tragèdia del càmping Los Alfaques, a Tarragona, va suposar que desenes de ferits amb cremades foren traslladats fins a la Unitat de Cremats de l'Hospital La Fe per a ser atesos.

 

 

 

 

 

 

 

Abril 1979. Es realitza el primer trasplantament renal infantil.

 

►Febrer 1980. Es realitza el primer trasplantament renal en adults.

 

►1989. Es realitza el primer trasplantament de cor. En l'actualitat, l'Hospital La Fe és un dels primers centres d'Espanya en aquesta activitat.

 

►Febrer 1990. Es realitza el primer trasplantament simultani de cor i pulmó.

 

1990. L'equip de Genètica rep el Premi d'Investigació Reina Sofia per la identificació de diversos gens responsables del retard mental lligat al cromosoma X.

 

►Gener 1991. 

Equipo primer trasplante hepático

 

Es realitza el primer trasplantament de fetge. En l'actualitat, l'Hospital La Fe és el centre amb major nombre de trasplantaments d'aquest tipus a Espanya.

 

 

 

 

 

►Gener 1992. Es realitza el primer trasplantament pulmonar.

 

Agost 1999. Es realitza el primer trasplantament de progenitors hematopoètics / medul·la òssia en xiquets.

 

Setembre 2002. Es realitza el primer trasplantament de pàncrees.

 

►Octubre 2002. Es realitza el primer trasplantament combinat de pulmons i fetge del país.

 

2003. Amb l'entrada en vigor de la Llei 3/2003, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'ordenació sanitària de la Comunitat Valenciana, la Gerència d'Atenció Primària s'integra en la de l'Hospital, i dóna lloc a una gerència única de Departament de Salut València La Fe.

 

2005. Per Nadal, l'exjugador de futbol argentí, Alfredo Di Stéfano, ingressa a l'hospital per un problema cardíac. L'atenció a l'exfutbolista va generar atenció mediàtica a escala mundial.

 

Juliol 2006. Té lloc a València un dels pitjors accidents de metro d'Europa. Hi moren 43 persones i resulten ferides unes altres 47, algunes de les quals són traslladades a l'Hospital La Fe.

 

2006.

Primer trasplante brazos.jpg

 

Es realitza el primer trasplantament de teixits compostos (braços, cara, cames). El desembre de 2006, es realitza el primer trasplantament de teixits compostos, que va ser de braços. Des d'aqueixa data i fins a 2011, es van dur a terme un altre tipus de trasplantaments de teixits compostos, de cara en 2009 i de cames en 2011. Fins a 2018, s'han realitzat un total de cinc trasplantaments de teixits compostos.

 

 

 

 

 

2008. L'Hospital La Fe es converteix en líder europeu en nombre de trasplantaments de sang de cordó umbilical per a pacients adults, lideratge que manté en l'actualitat.

 

2008. Es posa en marxa la primera Unitat de Valoració de Risc de Mort Sobtada d'Espanya.

 

2008. La Fe es converteix en el segon hospital espanyol preferit pels metges interns residents per a desenvolupar el seu període d'especialització. Des d'aqueix moment i fins a l'actualitat, es troba entre els primers hospitals triats pels MIR.

 

►Maig 2008.

 

Es realitza el primer trasplantament cel·lular hepàtic d'Espanya. Aquesta tècnica consisteix en la recuperació de la funció del fetge en pacients amb patologies hepàtiques greus a través del trasplantament de cèl·lules sanes procedents d'un altre fetge (hepatòcits), sense necessitat de trasplantar l'òrgan sencer.

 

 

 

 

Novembre 2008 – Febrer 2009. L'Hospital La Fe celebra la seua 40 aniversari.

 

2009. Amb la crisi de salut pública generada pel virus de la grip A(H1N1), es crea un comité especial juntament amb Salut Pública i la Conselleria de Sanitat per a establir els protocols d'actuació davant els casos de virus per grip A.

 

Juny 2009. Es realitza el primer trasplantament hepàtic de donant viu.

 

Novembre 2010 – febrer 2011. 

 

 

 

Es produeix el trasllat des de la Fe Campanar fins a les noves instal·lacions a l'avinguda d'Abril Martorell. 

Més informació

 

 

 

 

 

►2014-2015. L'Hospital La Fe és designat com a centre de referència nacional per al tractament de pacients afectats d'Ebola.

 

 

►Gener 2015. Amb la reorganització del mapa sanitari, 82.000 pacients de l'àrea Sud de la província de València passen a dependre del Departament de Salut València La Fe- Hospital La Fe (Albal, Alcàsser, Beniparrell, Massanassa, Silla i Catarroja).

 

 

►Maig 2016. 

És traslladat i atés per la Unitat d'Atenció al Xiquet Internacional el xicotet Osman, un xiquet d'origen afganés amb paràlisi cerebral que va ser trobat amb greus problemes de salut en un camp de refugiats a Idomeini (Grècia) per membres de l'ONG Bombers en Acció. Tant Osman com els seus germans van rebre atenció mèdica. En l'actualitat, viuen amb la seua família a València, on segueix controls mèdics.

 

 

 

 

►2018. L'Hospital La Fe té 19 centres, serveis i unitats de referència acreditats pel Sistema Nacional de Salut (CSURSNS), a més de pertànyer a tres unitats de la Xarxa Europea de Referència (unitats de Malalties Neuromusculars Estranyes, Epilèpsia Refractària i Oncologia Pediàtrica). Más información

 

 

Juny 2018. 

 

S'inaugura el jardí de jocs per a xiquets ingressats a la terrassa de l'Àrea Infantil, gràcies a la fundació Juegaterapia i la col·laboració ciutadana.

 

 

 

 

 

 

 

Juliol 2018. L'Hospital La Fe participa en el dispositiu especial d'atenció a migrants procedents del buc Aquarius.

 

Juny 2018- març 2019. L'Hospital La Fe celebra el seu 50 aniversari. Més informació
 
 
 
Octubre 2019. L'Hospital La Fe és autoritzat pel Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social per a administrar tractament amb cèl·lules CAR-T als pacients que les precisen, evitant la seua derivació a altres centres de Madrid i Barcelona. D'aquesta manera, passa a ser un dels huit hospitals espanyols autoritzats per a administrar aquest tractament.